Genieten van de Hollandse keuken op topniveau met een twist. Dat kun je bij Brasserie Aan Tafel bij Jan in Dreumel. Een sfeervolle zaak met een ongedwongen ambiance. Hier is het goed lunchen, borrelen en dineren. En op maandag ben je welkom voor Jans Makkelijke Maandag. Welkom in deze topzaak in Maas & Waal.
IngrediËnten 4 personen
- 4 griet filet van 150/200 gram
- 800 gram geraspte frieslanders
- 5 eetlepels Olijfolie
- 200 gram Roomboter
- 2 Sjalotten
- Bosje Bieslook fijngesneden
- 2 deciliter Noilly Prat (droge Vermouth)
- 4 deciliter Room
- 600 gram bimi
Werkwijze
Voor de saus
Snipper de sjalotten fijn en zet deze met de Noilly Prat op een laag vuur en kook in tot 1/3 voeg dan de room toe en kook weer in tot de helft over is monteer de saus met klontjes koude boter en een staafmixer en houd warm.
De Griet in Polderaardappel
Schil een kilo Frieslanders was ze en rasp ze met een grove rasp, (let op het raspen van de aardappels doe je kort voordat je ze gaat verwerken, doe je dit te lang van tevoren worden ze te nat en zullen ze verkleuren) spoel de aardappels niet af het zetmeel heb je nodig om een mooie korst om de vis te vormen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit op een matig vuur de olijfolie in pannen met een anti kleef laag. Leg een dun laagje aardappel rasp in de pan in de vorm van de visfilet, leg hier de gekruide vis op en dek deze weer af met een dun laagje aardappel rasp. Laat de aardappelen op matig vuur kleuren en garen en keer voorzichtig om na ongeveer 5 minuten. Laat op de andere zijde ook 5 minuten bakken en gaar alles nog kort 3/5 minuten in een voorverwarmde oven 180°c na.
Opmaken van het bord
Gebruik voorverwarmde borden, neem de warme saus en mix hier een handje fijngesneden bieslook door en breng op smaak met peper en zout.
Schenk een spiegeltje van de frisgroene saus op het bord, leg hier de grietfilet in aardappel bovenop en garneer royaal met gepelde grijze garnalen en geblancheerde Bimi.