Search
Close this search box.

Team Maas & Waal 4All XL

In deze laatste uitgave van het jaar vroegen we het redactieteam van Maas & Waal XL naar hun favoriete plekken, activiteiten in of herinneringen aan het Land van Maas en Waal. En dan komt er wat los, want we ontmoeten de meest uiteenlopende mensen en bezoeken de verrassendste plekken in het hele gebied. Uiteraard is het resultaat niet alleen voor ons een ‘warm bad’, ook voor onze lezers zitten er ongetwijfeld goede tips bij.

Yvonne van der Bend, hoofdredacteur
Wij zijn altijd ‘op reis’ door onze regio, op zoek naar interessante mensen met bijzondere verhalen en komen zo vaak op de mooiste plekken. Denk eens aan slot Doddendael in Ewijk, watersportgebied De Gouden Ham, de Veerdam in Druten of het kerkje in Leur. Na een interview of fotoshoot begint het eigenlijk pas en praten we ‘na’ waarbij de echte verhalen worden verteld in een van de gezellige horecazaken in de eigen regio. Het is altijd gastvrij en gemoedelijk bij Bistro de Bolle in Boven-Leeuwen, bij De Arend in Winssen of in Brasserie Aan Tafel bij Jan in Dreumel. Of we borrelen na bij café de Zaak te Beuningen of café Anneke in Wijchen. De keuze is echt reuze in de regio.

Henk van der Bend
Mijn tip aan onze lezers is een bezoek aan misschien wel het mooiste stukje natuur in het vlakke Maas en Waal: de zandduinen van Bergharen. Ik vind het heerlijk om met onze hond Bowie in dit heuvelachtige natuurgebied te wandelen. Het is echt een onderscheidend bosrijk gebied in het Land van Maas en Waal. Mooi is ook dat je er jong en oud tegenkomt en dat het in alle seizoenen prachtig is. Kortom, een aanrader!

Marieke Janssen
Als “plaatjesmaker” bevind ik me graag in de natuur en dan heb ik mijn camera natuurlijk altijd bij me.
Tussen de Maas en de Waal bevind je je in oer-Hollands natuurgebied. Met uiterwaarden, buitenpolders, grienden en dijken. Waar je uiteenlopende flora en fauna tegenkomt.
Heerlijk struinen langs de rivier. Een mooie wandeling maken over de glooiende rivierduinen, buitenpolders, eendenkooien en uiterwaarden. Soms pak ik de fiets en de Land van Maas en Waal- route voert je door het afwisselende rivierenlandschap én langs molens, burchten en kastelen.

Fleur van der Bend
Als jongste medewerker verken ik de regio met de glossy Land van Maas & Waal Buitengewoon. In mijn vrije tijd geniet ik van gezellig eten en borrelen met vrienden. Visrestaurant Meraqi in Beneden Leeuwen en Zaal 4 te Wijchen zijn mijn favorieten. Ook borrelen bij de Gouden Leeuw te Druten is voor mij echt uitgaan in Maas en Waal. 

Loet van Bergen, redacteur
Als Beuningenaar ga ik graag naar Theater de Molen. Het is een mooi kleinschalig theater waar je terecht kunt voor een zeer gevarieerd aanbod voor jong en oud. Regelmatig treden er bijzondere artiesten op met mooie voorstellingen. Ook voor de kinderen zijn er allerhande voorstellingen samengesteld. Er is wat voor kinderen van alle leeftijden, in verschillende genres zoals familievoorstellingen, magisch theaterspel of poppentheater. Daarnaast worden er in de Seniorenbios regelmatig art house films gedraaid. Kortom Theater de Molen biedt voor elk wat wils. 

Chantal Fransen, redacteur
Voor wie een dagje wat verder weg wil is Stadsbrouwerij in Zaltbommel een aanrader. Als schrijver hou ik van de verhalen die de locatie in al haar voegen ademt. De zelf gebrouwen bieren zijn hemels. Maar ook als niet bierdrinker ben je hier op je plek met de goede wijnen die geschonken worden, het ruime thee-assortiment en de heerlijke hapjes.

Ben Schonenberg, Maas & Waal Online App
We wonen in een mooi stukje van Nederland, het Land van Maas en Waal. Op websites en op Facebook wordt hierover heel veel informatie gedeeld. Natuurlijk kunnen we dat allemaal afzonderlijk opzoeken, maar sinds kort is alles ook in één app op je telefoon te vinden en heb je alles bij de hand: Maas & Waal Online. Een paar voorbeelden: waar vind ik Cafés of restaurants. Waar is de dichtstbijzijnde AED? Wat is er te doen op het gebied van (dorps)activiteiten of evenementen. Welke ondernemers, sportscholen of bedrijven voor beauty & gezondheid vinden we hier. Welke gemeentelijke informatie is beschikbaar en wat is de toilet-vriendelijkste-gemeente van ons land? (Druten). En denk eens aan een bezoekje aan de Tuinen, musea of theaters. Het is allemaal te vinden en nog véél meer op een actuele en overzichtelijke app. Makkelijker konden we het voor u niet maken, wel gebruiksvriendelijker.

Nick van Oostrum, stagiair Maas & Waal 4All XL
Als barbecue liefhebber ben ik regelmatig opzoek naar goed vlees. Bijna altijd ga ik hiervoor naar Slagerij Bert Van Heuy in Ewijk. Vers, goede prijzen en vriendelijke service. 

Joep Peters
Alhoewel ik al tien jaar in Nijmegen woon, ga ik graag terug naar waar ik vandaan kom: de Heerlijkheid Horssen. Ik ben er geboren en getogen, heb er jarenlang gevoetbald en kermissen en carnaval gevierd. Mijn ouders wonen er nog; een goede reden dus om regelmatig naar Horssen af te reizen. In Horssen kun je een prachtige wandeling maken langs het bos, de parken, de sportvelden en Wijngaard De Kleine Heerlijkheid. Maar de feestjes mis ik op dit moment toch het meeste.

Willeke Guelen
Het Land van Maas & Waal biedt zoveel mogelijkheden dat het moeilijk kiezen is. Twee locaties springen er voor mij toch wel uit. De eerste is kasteel Wijchen. Ik ben er vlakbij geboren en het kasteel maakt deel uit van mijn vroegste herinneringen. Het is een nog altijd bijzondere plek en was zelfs onze trouwlocatie. Met de verbouwing, die binnenkort wordt afgerond, heeft het kasteel een metamorfose ondergaan, zonder dat daarbij de oorspronkelijkheid verloren is gegaan. Wijchen en de Wijchenaren zullen opnieuw trots zijn op hun kasteel.

Ook kasteel Hernen mag niet ontbreken, het ligt op een steenworp afstand van de plek waar ik nu woon. Het middeleeuwse karakter van het kasteel spreekt sterk tot de verbeelding en is voor ons vrijwel dagelijks het begin- en eindpunt van vele wandelingen in de prachtige omgeving. We proberen elke dag 10.000 stappen te lopen en dat is geen straf in dit afwisselende gebied.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.