Search
Close this search box.

Jong en politiek betrokken!

Op 21 juni van dit jaar werd bekend gemaakt, dat Quinty de Bruijn de eerste kinderburgemeester is van de gemeente Beuningen. Vanaf 6 juli is zij in functie, nadat zij aan de Beuningse Gemeenteraad was voorgesteld. In 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen weer in Nederland. Zijn veel jongeren politiek bewust of maatschappelijk betrokken? Quinty heeft in ieder geval een kijkje in de politieke gemeente keuken. Zij reageerde dan ook enthousiast op de vraag om haar functie toe te lichten.

WAT DOET EEN KINDERBURGERMEESTER?

Een kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen uit de gemeente en denkt met de kinderen mee, en ze zet zich ook in voor goede ideeën. Ik mag lintjes doorknippen bij een opening, in de jury zitten, sinterklaas ontvangen en jeugd lintjes uitreiken.

WAAROM WILDE JIJ QUINTY DIT ZO GRAAG ZIJN!

Omdat ik zo kan opkomen voor de kinderen uit de gemeente en zo kan ik mijn ideeën laten horen

HEB JIJ OOK EEN “POLITIEK”PROGRAMMA? / WAT WIL JE BEREIKEN?

Nee maar ik heb wel een presentatie gemaakt met ideeën en wensen die ik als kinderburgemeester graag zou willen doen. Ik wil bereiken dat alle kinderen in de gemeente hun stem mogen laten horen. En dat de gemeente aandacht heeft voor kinderen.

WAT IS ER ZO LEUK AAN POLITIEK?

Dat ik kinderburgemeester ben heeft niks met politiek te maken maar met opkomen voor de kinderen in de gemeente.

WAT WIL JIJ IN 2022 REALISEREN?

 Een van mijn ideeën is om de kinderboerderij in Beuningen te verbeteren en uit te breiden met Horeca en nieuwe dieren. Je mag daar als kind de dieren helpen verzorgen. Je kunt er een ijsje eten en lekker op het terras zitten. Ik hoop dat ik nog veel activiteiten mag doen voor de gemeente en veel mensen mag ontmoeten.

WAT HEB JE TOT NU TOE AL GEDAAN – NEEM DE LEZERS MEE IN JOUW ERVARINGEN?

 Als eerste werd ik beëindigd en mocht ik in de raadzaal de ambtsketen in ontvangst nemen. Ik mocht al jury lid de bouwdorpen beoordelen. Ook heb ik twee sinterklaas intochten begeleid. Samen met de wethouder heb ik de eerste struik geplant voor het Beunings bos van de toekomst. Ook mocht ik het Schooljaar en het ANBW verkeersplein openen.

HEB JE TIPS VOOR ANDERE KINDEREN?

 Vooral genieten van alle activiteiten en laat de gemeente weten wat je ideeën zijn, zodat je er met hun samen over na kunt denken en overleggen.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.