Search
Close this search box.

Fortuna ‘74: actieve dameskorfbalvereniging in Bergharen-Hernen-Leur

Op sportpark Schaarweide is er na de stille corona tijd gelukkig weer volop activiteit. Er wordt gevoetbald, getennist en gekorfbald. En ook na het sporten is er weer ruimte om elkaar te ontmoeten. “We hebben het gemist,” zegt Renata Ariëns “en zijn super blij dat het allemaal weer kan.” Renata is secretaris van korfbalvereniging D.K.V. Fortuna ‘74, een actieve damesclub uit Bergharen en Hernen.


Weer lekker naar buiten

“Het is een raar seizoen geweest,” vertelt Renata. “Korfbal is geen officiële contactsport, maar we spelen toch vrij dicht op elkaar, daardoor konden veel trainingen en wedstrijden de afgelopen periode niet doorgaan. We zijn blij dat de competitie weer opgestart is. Nu nog even binnen, straks ook weer buiten. Dat is zeker voor de meiden heerlijk. We kunnen elkaar weer ontmoeten. Op het sportveld, maar na de trainingen en de wedstrijden ook weer in de kantine. Het leeft weer en dat is super fijn.”

Volop activiteiten

“Ondanks dat we een daling hebben gezien in ons ledenaantal, hebben we nog altijd 3 seniorenteams, 5 jeugdteams en 2 midweek teams. We zijn een hechte club. Helemaal leuk is het dat we het sportcomplex delen met de tennisvereniging Harava en voetbalvereniging UHC. We hebben het gezellig zo met z’n allen en organiseren ook gezamenlijk feestjes. Zoals met nieuwjaar en het Oktoberfest en het jeugdkamp. Bekend zijn onze actiedagen. Zo verkopen we op de vrijdag voor carnaval onze zelfgemaakte slaatjes en is er met Koningsdag de hamburger actie. In september hebben we een Vierkamp als start van het seizoen. Dan zijn ook andere teams van harte uitgenodigd om mee te doen.”

Het is duidelijk: het bruist weer op Schaarweide

Wil je ook een keer meedoen? Neem een kijkje op de website www.fortuna74.nl en meld je aan voor een proeftraining: tc@fortuna74.nl

In 2019 is Hart voor Fortuna opgericht. Een diverse groep bestaande uit supporters, oud speelsters, particulieren en bedrijven en iedereen die Fortuna een warm hart toedragen. Zij stimuleren de club door middelen of financiën beschikbaar te stellen waarmee materieel kan worden aangekocht of activiteiten kunnen worden opgestart. Leden van Hart voor Fortuna worden uitgenodigd voor alle feestelijke activiteiten, inclusief het jaarlijkse Fortuna evenement. Je ontvangt het clubblad en de digitale nieuwsbrief. Voor €35,- per jaar ben je lid en steun je Fortuna.

Meer informatie op de website: www.fortuna74.nl/vereniging-hart-voor-fortuna/

Tekst: Chantal Fransen
Foto’s: fortuna ’74

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.