Recept voor: +/- 4 personen
Stap 1: krokant van sushi rijst
Ingrediënten
- Sushi rijst
- Optioneel: 4 el sushi azijn
- Olie (om in te bakken)
Bereiding
- Kook de sushi rijst volgens instructie op de verpakking (voeg evt. 4 el sushi azijn toe voor de smaak);
- Leg folie in een schaal en stort de rijst. Druk dit plat (circa 0,5 tot 1 cm dik) en zet de schaal circa 2 uur in de koeling;
- Nadat de rijst afgekoeld is, kan je ze in repen snijden of met een ronde stekker uitsteken;
- Bak ze vervolgens goud bruin in olie en laat ze afkoelen buiten de koelkast
Stap 2: steak tartaar maken
Ingrediënten
- 400 gram ossenhaas fijn gesneden
- 1 el lichte soja saus
- ½ limoen sap
- 2 cm gemberwortel
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 chilipeper fijn gehakt
- Zout na smaak
Bereiding
- Meng de Sojasaus, limoen, gemberwortel, knoflook, chilipeper en het zout;
- Voeg vervolgens de ossenhaas toe aan dit mengsel;
- Laat de steak tartaar even marineren.
Stap 3: soja dressing
Ingrediënten
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 tl honing
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl sesamolie
Bereiding
- Meng alle ingrediënten tot een dressing.
Stap 4: gebrande asperges
Ingrediënten
- 4 asperges
Bereiding
- Schil de asperges schillen en snijdt de onderste 3 cm eraf;
- Kook de asperges in een pan met zoutwater, als het water kookt circa 3 a 4 min koken
- Laat ze 15 a 20 min laten liggen in het kook vocht en haal de asperges er dan uit;
- Dep de asperges droog met keukenpapier
- Brand ze met een gasbrander mooi licht bruin (heb je geen gasbrander, gril ze dan kort even in een grillpan)
Stap 5: gerecht afmaken
- Leg de krokant van sushi op een bord;
- Verdeel de steak tartaar op het krokant van sushi;
- Leg 1 gebrande asperge boven op de steak tartaar;
- Verdeel er een beetje soja dressing overheen;
- Garneer af met shiso, venne cress of frisse sla.