Search
Close this search box.

6x Buitengewoon LVMW

1. Wijchen centrum in Tweestromenland

De gemeente Wijchen heeft de bezoeker veel te bieden zomer 2022. Het gezellige shop – en culinaire centrum van Wijchen is met vele gezellige terrassen een bezoek meer dan waard. Ontdek het Museumkasteel en beleef mee gezellige activiteiten zoals op 2 juli het legendarische Gevelconcert.

Tevens kun je volop struinen door de schitterende natuur aan de dijken van Balgoij tot Batenburg. Stop in Batenburg zeker bij de kasteelruïne Batenburg, waar ook van 24 juni tot en met 3 juli in het prachtige natuurtheater de voorstelling “Een Koninklijk Besluit…en een beslissing” wordt vertolkt. Ook kun je heerlijk kermis vieren in de gemeente Wijchen. Het prachtige dorp Hernen viert dit groots van 9 tot en met 12 juli en je kunt het einde van de zomer zwierend en zwaaiend afsluiten tijdens de kermis in Wijchen van 16 tot en met 20 september 2022.

2. Boer ontmoet bezoeker – Beleef de streek

Op 13 en 14 augustus zijn na twee jaar afwezigheid weer de supergezellige Maas en Waalse Oogstdagen bij de Maaslanden in Appeltern. Een schitterende locatie aan de Maas en De Gouden Ham gelegen, waar je het echte boerenleven ontmoet. En dat is genieten.

Geniet mee van het NK Hooien en Boerendriekamp, laat je inspireren op het infoplein en de streekmarkt en ontdek het landbouw-, ambachts- en kinderplein. Heerlijk dagje uit voor jong en oud op een van de mooiste plekjes in de regio.

3. Vierdaagse Fever 20 juli

Wandelen, feestvieren, sinaasappels uitdelen, muziek en vanaf vroeg in de ochtend de vele wandelaars supporteren. Op woensdag 20 juli staan de gemeente Wijchen en Beuningen in het teken van de Walk of the World. Zoek uw stekje uit langs de route en beleef een dag met sportief plezier, gezelligheid en vrolijkheid.

De tweede dag van de Vierdaagse is het te doen in het Land van Maas en Waal. Langs de route is het volop feest en worden de wandelaars enthousiast begroet en verwend met een drankje, een luie stoel en groente – en fruithapjes.

4. Rocken in Het Land van Maas & Waal

Speciale aandacht voor Festival Zeeltje Rock, dat van 19 tot en met 21 augustus weer gehouden wordt in Deest. Waarschijnlijk zul je erg je best moeten doen om nog kaarten te verkrijgen, want in mei waren deze nog sporadisch te scoren. Dus noteer op tijd in je agenda de editie van 2023. Volg dan ook www.festivalzeeltje.nl . Trots zijn we in de regio op dit festival, dat vanaf 2009 faam heeft opgebouwd met de line up’s . Het werk van ruim 70 vrijwilligers.

5. Kunst Lovers Opgelet: 17 en 18 september

Fiets, wandel, met de auto en ontdek in het weekend van 17 september een groot palet aan kunstenaars in de gemeente Beuningen. Mooie locaties, intiem bij de kunstenaar thuis en voel de gastvrijheid. Al vele jaren een begrip in de regio Kunstroute Beuningen. Een mooi concept, waarbij kunstschilders, beeldend kunstenaars, fotografen, grafische kunstenaars, literaire schrijvers of overige mensen die een enorme passie hebben met een bepaalde kunstvorm hun werk tonen en exposeren tijdens het weekend bij de kunstenaar thuis, in een studio, galerie, atelier of tuin.

Er worden verschillende vormen van kunst getoond zoals; schilderijen, objecten en sieraden, fotografie, multi media, textiele werkvormen, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, tekeningen, vrij werk en etsen. Een passievol weekendje uit , goed te combineren met leuke culinaire of borrelstops zoals bij De Arend in Winssen of De Zaak in Beuningen.

6. Heerlijk fietsen: Mogen wij overvaren

Gebruik de pontjes van Uit®waarde Elke dag varen tot en met 11 september met de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, BatenburgDemen, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg). De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10.00 tot 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Het seizoen 2022 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. De laatste vaardag is zondag 25 september.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.