Search
Close this search box.

Buitengewoon LVMW winter

1. Sfeervolle centra

De decembermaand biedt een extra ambiance aan gezellig shoppen.
De etalages zijn nog mooier gemaakt  in de gastvrije dorpscentra van Dreumel, Beneden Leeuwen, Druten, Beuningen en Wijchen.
Kerstverlichting,  kerstbomen en zelfs de kerstman komt voorbij. U geniet met het gehele gezin of elkaar tijdens het winkelen.  Je krijgt zin om jezelf te verwennen. En ook na de feestdagen,  tussen Kerst en Oud op Nieuw is het volop genieten. Geniet van verwarmde terrassen en een heerlijk warme chocomelk of glühwein!  Ook bieden de ondernemers services aan als personal shopping en thuisbezorgen. Tijdens deze corona pandemie hebben ze u steun en support hard nodig.
2022
In de eerste maanden van 2022 zijn er weer koopjes in januari en worden de trends 2022 in wonen, fashion, accessoires, lingerie, reizen, boeken weer volop zichtbaar. 

2. Dijkwandeling

Het land van Maas & Waal biedt je vanaf de dijken langs de Maas  en De Waal volop vertier.
Struinen door de Uiterwaarden met een stop bij Het 25 jarige Dijkmagazijn te Beuningen en genieten van de beelden in de tuin bij kunstenaar Ronald Tolman. Of geniet aan de Maas van  de mooie bakenbomen en sla dan zeker een wandeling door het stadje Batenburg niet over.
Ook in Alphen is het landschap prachtig en wil je archeoloog worden, bezoek dan de website www.expeditie-overdemaas.nl en meld je aan of adopteer een vondst uit de grootste en rijkste archeologische vindplaats in Nederland.
In het oostelijke deel van de Gouden Ham liggen de Mooringerwaarden, Het is een uniek natuur- en wandelgebied. De route die je kunt downloaden via www.rivierenland.nl loopt via een bruggetje over een smalle strook land en biedt vele doorkijkjes op het binnenmeer en het recreatiegebied.

3. Kroegentocht to go stops

Tot 17.000 of 20.00 uur open of dicht; blijf genieten op mooie verwarmde terras. In Het Land van Maas & Waal is de horeca ondernemer creatief. Gezellige en vooral gemoedelijke terrassen vind je hier.
Dus pak de fiets en ga op Kroegentocht van café De Zaak in Beuningen, via De Arend in Winssen naar Druten met het gezellige horecastraatje bij de kerk. Op naar Beneden Leeuwen, waar je gastvrij wordt ontvangen bij Hotel de Twee Linden en maak dan de oversteek naar terrassen aan de Maas en start  bij Brasserie ’t Anker in Alpen, dan snel door naar Foepy’s aan de Maas in Maasbommel en Moeke Mooren in Appeltern om te eindigen in Batenburg bij uitbaeterij de Viersprong. Even rust en dan naar Hotel Hoogeerd te Niftrik, waarna het gezellige centrum van Wijchen vol met sfeervolle terrassen op je wacht. Ps. Je mag er ook een weekendtocht van maken.

4. Culinaire verwennerij uit of thuis

De restaurants, lunchrooms en gezellige koffiebars blijven natuurlijk niet achter en verwelkomen jou in stijl. Voor iedere smaak en portemonnee is er een gezellige stek. Ook hier volop inspiratie en creativiteit. Geniet van een heerlijke huiskamersfeer , trendy zaak en/of echt culinair genieten. Hierbij een toplijstje van onze culinaire redacteur voor in de winter 2021. Geniet op locatie of van de take away.

  1. De Arend te Winsen
  2. Bistro de Bolle te Boven Leeuwen
  3. Old Skool te Druten
  4. Bras
    serie Aan tafel bij Jan te Dreumel
  5. Meraqi te Beneden Leeuwen en
  6. Zaal4 , De TYD en Document 12 te Wijchen

5. Spelletjes avonden

Verblijf je in een mooie groep accommodatie, hotel of bed and breakfast in Het Land van Maas & Waal dan hoort daar zeker een gezellige spelletjes avond bij. Uit of thuis kwartetten, een kaartje leggen of karaoke, spellen brengen vertier. Natuurlijk mag bij een karaoke avond Het Lied van Boudewijn de Groot “Het Land van Maas & Waal” niet ontbreken en nog leuker is het weetje, dat het lied pure fantasie is  en het Land van Maas & Waal in deze refereerde naar een voorgelezen kinderboek. Maak jij graag ook een eigen spel of kwartet. Fotografeer er dan op los tijdens je bezoek aan de regio en creëer je eigen Land van Maas & Waal kwartet, zie www.kwartetcadeau.nl. Een leuke herinnering en/of om cadeau te geven…of te krijgen. En nog een leuke koop – en cadeau tip: de puzzel Het Beunings Café verkrijgbaar bij Wito Bruna te Beuningen.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.