Search
Close this search box.

Batenburg krijgt een duurzaam multifunctioneel gebouw

Deze aflevering van Uniek Wonen aandacht voor een bijzonder gebouw in Het Land van Maas & Waal. Een gebouw dat staat voor de leefbaarheid in de regio in het stadje Batenburg.


Samen optrekken
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de multifunctionele accommodatie MFA Batenburg dat het nieuwe onderkomen wordt voor de Batenburgse school St. Jan Baptist, de voetbalclub W. Batavia én het gemeenschapshuis de Hostert. Het gebouw is dusdanig ontworpen dat alle gebruikers volop van het gezamenlijke beheer van de diverse ruimtes zoals kantine en kleedkamers kunnen profiteren.

Architectenbureau Croonen tekende voor een modern en duurzaam ontwerp dat samen met de gebruikers is ontworpen en energie-neutraal wordt gebouwd volgens de EPC-regels. Een gemeenschapshuis, dat bij oplevering de primeur heeft , namelijk het eerste energie neutrale gemeentelijke gebouw in Wijchen te zijn.

Slimme technologieën en duurzaamheidstoepassingen gecombineerd.
Het meest in het oog springend zijn de circa 80 zonnepanelen die een groot gedeelte van het dak bedekken en grotendeels de energiebehoefte van het gebouw dekken.

De grote overstekken beperken directe zoninstraling, waarmee het gebouw op een op een vernuftige wijze koel blijft in de zomer. Waardoor de temperatuurwisselingen beperkt invloed hebben op het binnenklimaat. Daarnaast heeft het gebouw extra hoge isolatiewaarden, want een goed geïsoleerde en luchtdichte schil zorgt ervoor dat de gebouwinstallaties minder hard hoeven te werken en daarmee energiezuinig zijn.

Voor de gebouwinstallatie is gekozen voor een 4-pijps luchtwaterwarmtepomp, die in staat is tegelijk te kunnen koelen en verwarmen middels vloerverwarming- en koeling. Daarnaast wordt een gebalanceerd luchtbehandelingssysteem geplaatst met hoog rendement en energieterugwinning. Het geheel is via domotica gestuurd op behoefte in het gebouw.


Welkom
Een bezoek aan het stadje Batenburg is altijd de moeite waard. Dwaal door de mooie straten en bezoek de Ruïne, maar bezoek zeker ook dit MFA gebouw, want Batenburg is levendig en bruist. Dus houd de website in de gaten:

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.