Ingrediënten
Voor 2 personen
Steak (ca 250 gr.)
• 100 gram champignons
• 1 ui
• 6 a 8 plakken cheddar
• 1 groene paprika
• 2 hotdog broodjes
• Beetje olijfolie
• Peper en zout
• Ketchup
• Mayonaise
Voorbereiding
ca. 10 minuten
Maak de BBQ gereed om te grillen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Heb je verse cheddar, schaaf er dan plakjes van. Zet alles apart binnen handbereik. Smeer de steak in met zeezout.
Bereiding
Ca. 20 min.
We gaan beginnen met het grillen van de steak. Zorg voor een schoon rooster. Grill de steak zo’n 2 minuten per kant.
Snijd de hotdog bun doormidden en smeer in met olijfolie. Grill even kort direct boven de kolen. Let op dat het brood niet verbrand. Daarna gaan we de steak in kleine stukjes snijden. Kijk hoe het draad loopt en snijd haaks kleine stukjes. Dit kauwt straks wat makkelijker Smeer de bakplaat in met wat olijfolie en bak de groentes zo’n 5 minuten. Gebruik een spatel of houten pollepel om alles goed te verplaatsen.
Na 5 minuten kunnen de stukjes steak ertussen. Deze bakken we kort mee zodat de steak nog lekker ‘rosé’ is.
Na enkele minuten kunnen de plakjes kaas erop. Verdeel alles in twee helften. Dan kan je straks alles in een keer op een broodje ‘scheppen’. Sluit het deksel en laat de cheddar smelten.
Snijd het broodje open en schep het steakmengel erop hier overheen de ketchup en mayonaise
Eet smakelijk!
Arjan Verploegen
Dutch American Diner de Heuve Beuningen