Search
Close this search box.

Duurzame aanpassingen woonlocatie Klein Waelwick

Klein Waelwick te Ewijk is een kleinschalige woonlocatie voor ouderen met dementie. Met vier groepswoningen op de begane grond is er plek voor 24 bewoners. Het pand stamt uit 2013 en is inmiddels toe om naar de huidige maatstaven te verduurzamen. Hoppenbrouwers Affer den is gevraagd om hierin mee te denken en de werkzaamheden uit te voeren.

In overleg met opdrachtgever zorggroep Maas & Waal en adviseur Sweegers en de Bruijn zijn de wensen, onder andere het gasloos maken van het pand, concreet gemaakt. Om dit te realiseren worden de volgende aanpassingen gedaan.

Om genoeg elektriciteit op te wekken zijn er 272 zonnepanelen geïnstalleerd. De hoofdverdeler is daarop aangepast. De warmtepomp was al aanwezig en de daarbij horende op gas werkende cv-installatie wordt vervangen door een elektrische. Als gevolg daarvan dient de voeding voor de elektrische boiler geschikt gemaakt te worden.

Appartementen krijgen doorstroomboiler

Bijna elk appartement krijgt een doorstroomboiler (1 boiler per 2 slaapkamers). De (bij)keukens worden voorzien van een close-in boiler en de voedingen van de boilers worden aangepast. Voor de werktuigbouwkundige werkzaamheden is de vestiging Hoppenbrouwers Heesch bij het project betrokken.

Met behulp van tijdelijke stroomvoorzieningen blijft alles in gebruik, geen verandering voor de bewoners

Gedurende de werkzaamheden is er dagelijks nauw contact met de medewerkers van de zorg en de technische dienst. Om de overlast tot het minimale te reduceren, is het een en ander zodanig voorbereid dat de interne hoofdverdeler alleen maar tijdens 1 dagdeel wordt uitgeschakeld. Door het hele gebouw zijn tijdelijke stroomvoorzieningen geplaatst waardoor alle voorzieningen zoals verlichting, koffievoorzieningen in gebruik blijven. Geen verandering voor de bewoners, een geruststellende gedachte.

Het project is in januari opgestart en de oplevering zal rond de zomerperiode plaatsvinden.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.