Recept varkenswang
Ingrediënten
- 500 gram varkenswangen
- 10ml Balsamico
- jus de veau ( runderjus voor thuis)
- 75 gram Zout
- 75 gram Kleurzout colorozo
- 5 tenen knoflook
- Tuinkers / mosterdcress
- ZwartePeperkorrels
- Laurierblad
- ongezouten roomboter
- sjalot
Bereidingswijze:
- We beginnen met het maken van de pekel.
- Vul een grote pan met 2500 ml water voeg 75 gram Zout/ 75 gram kleurzout/ 3 tenen knoflook /8 tot 10 peperkorrels en 2 laurier bladeren toe. Laat de pekel opkoken tot al het Zout is opgelost.
- Vervolgens laten we dit geheel afkoelen tot kamertemperatuur. (Zo voorkom je ongewenste garing aan het vlees.)
- Voor het stoven gebruiken we een grote pan met 300 ml water 200ml runderjus
- Stoof de wangetjes op laagvuur voor minimaal 3 uur.
Optioneel: voor het mooiste resultaat kunt u de vliesjes van de varkens wangen wegsnijden of de slager vragen dit voor u te doen.
- Als de pekel is afgekoeld kunnen we de varkens wangen toevoegen.
- Plaats de pan met pekel en varkenswangen in de koelkast voor minimaal 12 uur.
- Als de varkenswangen 12 uur in de pekel hebben gestaan kunnen we ze gaan stoven.
- Haal de wangetjes uit de pekel en spoel ze af Onder de koude kraan.
De saus:
- Voor het maken van de saus gebruiken wij 200ml van het kookvocht van de varkenswangetjes.
- Pak een brede pan het liefst met een groot oppervlak.
- Snipper de sjalot en 2 tenenknoflook. Fruit de knoflook en het sjalotje met een klein beetje olie in de pan aan tot ze glazig zijn ( geen kleur allen doorzichtig) blus de pan af met 10ml balsamico azijn en 200ml kookvocht van de wangetjes.
- Dit geheel gaan we reduceren tot 2/3. (Inkoken)
Serveer tip:
Dresseer de wangetjes dresseer de wangetjes met de saus en maak af met tuinkers of mosterdcress voor extra pit.
Smakelijk!