Ingrediënten voor twee personen
• 100 g aardappelen • 100 g pompoen • ½ rode ui • 1 ei • Snuf nootmuskaat • Peper en zout • 50 g geraspte kaas, Grueyere • ½ bosje selderij • ½ bosje bieslook • ½ bosje peterselie • 2 takjes tijm • ½ takje rozemarijn • peper en zout • 250 g biefstuk • 50 g mosterd • 200 g paddenstoelen • 25 g boter • 75 ml wildbouillon • 100 ml room
Bereidingswijze
Aardappel-pompoengratin.
• Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
• Snijd de pompoen in dunne plakken. Bak de aardappel en pompoen plakken goudbruin in een koekenpan met wat olie en/of boter.
• Snijd de ui in ringen en meng samen met het ei door de aardappel en pompoen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe bakpapier in een ovenschaaltje en giet het mengsel erin.
• Bak de gratin 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Bestrooi de laatste 10 minuten met de gruyere.
Biefstuk
• Bestrooi de biefstuk rondom met zout en bak vervolgens rondom goudbruin. Laat rusten. Snijd de kruiden zeer fijn. Dep de biefstuk droog en smeer dan in met mosterd.
• Haal het vlees door de fijngesneden kruiden en zet weg. bewaar de rest van de kruiden voor de champignons.
• Gaar de biefstuk in een voorverwarmde oven van 120°C naar een kerntemperatuur van 47°C.
• Laat onder een theedoek rusten tot serveren.
Paddenstoelen
• Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken en doe in een schaal. Smelt boter in een pan en bak daarin de champignons. Voeg de kruiden en naar smaak peper en zout toe. Blus af met de wildjus en laat 5 minuten koken. Haal de champignons uit de pan en zet apart. Voeg dan de room toe en laat inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Snijd de tortilla in 4 of zelfs 6 punten. Leg deze naast elkaar op het bord. Leg daar tegenover de gebakken champignons Schenk de saus in het midden van het bord. Verdeel het vlees in 4 plakken en leg deze tussen de tortilla en champignons in.