Search
Close this search box.

De Arend: Familiebedrijf waar smaak, beleving en gastvrijheid samenkomen

Foto Marielle Kokke Fotografie
Foto Marielle Kokke Fotografie

De Arend is al jaren een begrip in Winssen en omstreken. Het verhaal van dit familiebedrijf gaat van start in 1899 met het karakteristieke dorpscafé. Inmiddels staat de vijfde generatie klaar om haar gasten een culinaire beleving te bieden. 2024 staat voor De Arend mede in het teken van het vieren van het 125-jarig jubileum. Daarnaast zijn vader Hubert en zonen Huub en Stijn actief en graag gezien in de regio. We zijn dan ook blij om hen uit te mogen roepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. Gefeliciteerd!

Foto Henk van der Bend
Foto Henk van der Bend

BIO

Naam: Hubert, Huub en Stijn Tromp
Onderneming: De Arend Smaakmakers
Locatie: Winssen
Actief sinds: 1899
Levert: Smaakvolle momenten, altijd en overal

Huidige aanbod De Arend

Huub: ‘We hebben meerdere pijlers. Zo verzorgen we in onze Gasterij feesten en partijen. Hier vieren onze gasten hun bruiloft, verjaardagen, jubilea maar ook uitvaartdiensten.’ Hubert vult aan: ‘Trouw, rouw en geboorte; daarvoor komen mensen hier samen.’ Huub: ‘We zijn daarnaast ook gericht op bedrijven die in de Gasterij vergaderen en presentaties verzorgen. We organiseren dezelfde gelegenheden ook buiten de deur met onze Catering- en Evenemententak. Hiermee verzorgen we het eten, drinken en sfeer op locatie. En tijdens deze -veelal besloten- evenementen zitten we op de stoel van de organisator. Dit doen we in opdracht van zowel bedrijven als particulieren. Onze nieuwste aanwinst is het restaurant, geopend in 2019 voor lunch en diner. En sinds het einde van die zomer kunnen mensen ook terecht op ons zomerterras met uitzicht op de dorpsboomgaard.’

“Gastheerschap zit in je genen, dat krijg je van jongs af aan mee. Zo hebben wij het ook aan Stijn en Huub overgedragen”

Van vader op zonen

Hubert: ‘Ik ben inmiddels enigszins op de achtergrond actief, Stijn heeft een groot deel van mijn salesactiviteiten overgenomen. Ik houd me vooral bezig met reparaties, de entourage, tuin, inkoop, aankleding en ga soms met gasten om de tafel. Eigenlijk ben ik overal nog inzetbaar. Ik ben veel buiten de deur en regelmatig aanwezig bij business evenementen. Stijn zei laatst heel mooi: Je kiest niet voor een familiebedrijf, dat overkomt je. Gastheerschap zit in je genen, dat krijg je van jongs af aan mee. Zo hebben wij het ook aan Stijn en Huub overgedragen. En ik kreeg het weer mee van mijn ouders. Je stond er gewoon direct wanneer er gasten waren. Als we nu uit eten gaan, dan zie ik dat de jongens oog hebben voor detail over gastheerschap en beleving.’

Huub en Stijn doen het op hun manier, met de onmisbare hulp van Hubert

Stijn: ‘De ervaring van pap is echt onmisbaar. Juist doordat hij de zaak al 40 jaar kent, heeft hij het gastheerschap gemaakt tot wat het nu is bij De Arend. Huub en ik doen het op onze eigen manier.’ Hubert vult aan: ‘Als er een aanvraag van een gezelschap binnenkomt, begint er direct een radartje te lopen en weet ik vaak wie het zijn en wat hun wensen zijn.’

Stijn: ‘Ik houd me hier bezig met de sales en marketing. Vroeger zat ik als 4-jarige al met een koksmuts op eieren te pellen. Ik ben hier echt opgegroeid. Wel heb ik ooit een zakelijke afslag gemaakt naar een marketing- en evenementenopleiding. Ik was in die tijd wat minder betrokken bij De Arend. Toen ik op reis was in Australië en daar in de horeca werkte, raakten Huub en ik in gesprek over het openen van een restaurant. Dat was voor mij een reden om terug te keren. In de tussentijd hadden ze thuis een tweede pand betrokken, waarin in een compleet nieuwe keuken werd gebouwd voor de catering. Daardoor kwam er extra capaciteit vrij en ging het balletje rollen.’

“Er zijn veel zaken gestructureerd en gedigitaliseerd waardoor er meer ruimte is voor flexibiliteit en creativiteit”

Structuur leidt tot creativiteit

Huub: ‘Ik heb de dagelijkse, operationele leiding en ben bezig met verschillende dingen. Ik houd me bezig met sales, strategie, financiën en ben ook aanwezig op de werkvloer. De financiële administratie doe ik samen met mijn moeder Annet, die hierin echt nog onmisbaar is. Ik vind het heel gaaf om samen te werken met m’n familie. We hebben een mooi bedrijf waar geen dag hetzelfde is. Dat maakt het heel dynamisch. Ik ben iemand die graag processen verbetert en de foutgevoeligheid in een maatwerkbedrijf reduceert. Ik heb dan ook structuur en een strakke planning in mijn agenda nodig om goed te kunnen ondernemen.’

Al 5 generaties herinneringen maken

Hubert: ‘Huub heeft echt voor een extra professionaliseringsslag gezorgd. Er zijn veel zaken gestructureerd en gedigitaliseerd. De structuur ligt vast en juist daardoor is er meer ruimte voor flexibiliteit en creativiteit.’ Huub: ‘Dit is belangrijk, omdat we elke dag met mensen werken.’

Stijn gaat de komende maanden afbouwen en heeft besloten zijn eigen pad in te slaan. Hij licht toe: ‘Ik ben me aan het oriënteren om als zelfstandige aan de slag te gaan in de hoek van merk- en marketingstrategie. Daar kan ik mijn creativiteit de ruimte geven. Huub is degene die De Arend voortzet, maar ik zal er altijd mee verbonden blijven.’ Hubert lachend: ‘Dan moeten we Stijn straks maar gaan inhuren.’ Huub: ‘De horeca wordt steeds meer een luxegoed, daar moeten we op anticiperen. En het vraagt aanpassingen. We hebben de laatste jaren echter wel laten zien dat we dat kunnen.’

De heren sluiten treffend af:

‘We maken hier al 5 generaties herinneringen waarbij eten en drinken centraal staan.
En dat blijven we de komende jaren doen!’

Delen:

Bekijk alle
regio
magazines

Gerelateerde artikelen

Gesponsord door

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.