Search
Close this search box.

Noteer – bockbiertocht wijchen

Reserveer op 8 december jouw bock biertocht met vrienden in het centrum van Wijchen in december- sfeer met allemaal gezellige lichtjes. De brouwers zijn weer druk bezig met het afvullen van de vaten en flessen met het overheerlijke winterbieren. Een succesvolle Wijchense Biertocht langs de 10 deelnemende horecabedrijven. Een gezellige tocht langs Café Anneke, Café Zus, Zaal4, BrownieS & downieS, Thuis Bij Fien, Lieve Sophie, Meneer Smit, Café de Arend en Zaal Sterrebosch. En een heerlijk broodje bij Bufkes!

Er worden gepaste maatjes geschonken en smaakt een proefglaasje naar meer? Dan kan die gewoon besteld worden. Zowel in een proefglaasje of een normaal glas. Let op het winterbier valt wel harder dan een lekker pilsje.

Praktische informatie

Kaartjes zijn binnenkort online verkrijgbaar via www.wijchenis.nl. Voorverkoop € 30,- incl. aandenken. Op de dag zelf € 35,- inclusief aandenken. Of koop je kaartje aan de deur bij Café Anneke, Café Zus of Meneer Smit. Prijzen zijn incl. bockbieren een broodje Bufkes en aandenken. Refill €3,50. Er kan om 14:00 uur gestart worden bij alle deelnemende bedrijven en de route mag je ook helemaal zelf bepalen. Eindtijd is 19:00 uur.

weetjes over bockbier:

  1. Oorsprong en naam: Bockbier komt oorspronkelijk uit Duitsland en de naam is afgeleid van de stad Einbeck. In het Duits werd het “Einbecker Bier” genoemd, wat uiteindelijk werd verkort tot “Bockbier”1.
  1. Seizoensgebonden: Bockbier is vaak seizoensgebonden. In Nederland is herfstbok het meest bekend, maar er zijn ook lentebok varianten. Herfstbok heeft doorgaans een volle, rijke smaak met tonen van karamel en geroosterde mout2.
  1. Alcoholpercentage: Het alcoholpercentage van bockbier varieert, maar begint meestal bij 6,5% en kan oplopen tot 8,5% voor dubbelbock. Er zijn zelfs sterkere varianten zoals eisbock, die tot wel 12% alcohol kunnen bevatten3.
  1. Smaakprofiel: Bockbier staat bekend om zijn zoetige en karamelachtige smaak. Het kan ook tonen van chocolade, koffie, en noten bevatten, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten4.

Geniet van je bockbier

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.