Search
Close this search box.

Bourgondische fietsroute maas & waal

Ontdek mooie dijken, vergezichten, het landschap en de uiterwaarden aan zowel de Maas als de Waal. Stap eens af bij een van de vele bakstenen dijkmagazijnen of bij kasteel Batenburg.

Ontdek heerlijke Horeca aan de Waal bij Drijfveer in Druten of Bistro de Bolle in Boven Leeuwen. In Dreumel vind je Brasserie aan Tafel bij Jan.

Aan de Maaskant ligt het schitterende terras van Moeke Mooren, waar je ook een escaperoom en bowlen kunt boeken & een overnachting. Voor de kleintjes ook een leuke stop bij ’t Sprookjeshof in Appeltern of strijk neer op het heerlijke terras bij de Tuinen van Appeltern. Je eindigt weer bij Hills Bergharen, waar je gezellig kunt nagenieten van deze heerlijke fietstocht.

Shopplezier

Verblijf je langer in het Land van Maas & Waal, ontdek dan zeker de gezellige horeca in Druten, Beneden Leeuwen, Beuningen en Wijchen. Je kunt hier ook goed shoppen in de leuke winkels met eigentijdse en verrassende collecties.

Kasteel Batenburg

De gevelsteen van kasteel Batenburg vermeldt dat het kasteel in 327 gebouwd is, maar dit is nooit bewezen. Van het gelijknamige stadje is bekend dat het ontstaan is in de twaalfde eeuw. Dat van het kasteel nu alleen nog een ruïne over is, komt doordat het slot in de loop der jaren steeds meer beschadigd raakte. Tijdens het Beleg van Grave in 1586 in de Tachtigjarige oorlog, verschansten Spaanse troepen zich in het al beschadigde kasteel. Zij werden eruit gedreven door de Staatse troepen, die hierbij het kasteel grotendeels verwoestten. Na de oorlog werd het gebouw weer enigszins opgeknapt, tot de Franse troepen het in 1794 in puin legden. Hierna is het kasteel nooit meer opgebouwd.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.