Search
Close this search box.

Ontdek Kunst Bezoek de Kunstenaar

In het Land van Maas & Waal vind je vele kunstenaars van gepassioneerde amateur kunstenaars tot wereldwijde gewaardeerde kunstenaars. Maak eens een afspraak en laat je verrassen door hun creativiteit, gastvrijheid en diversiteit. Ook kun je in de dorpen, langs de dijken en in de centra werken spotten van verschillende kunstenaars.

Zelf kunst kopen, huren of voor sparen?
Bezoek dan de schitterende collectie van Gjb Art & Frames in Beneden Leeuwen. Verras jezelf op mooie kunst en schitterende lijsten.

www.gjb-art.nl

WAT BIEDEN ONZE LOKALE kunstenaars?

Ad Arma

Ad houdt van het leven en vooral van het leven in het Maas en Waalse. Fietsend over de dijken slurpt het prachtige gebied, dat almaar verandert, direct zijn ogen en hart in. Het licht, de natuur; het gaat 1 op 1 door naar de doeken van de serie “Ode aan de Maas”, waar hij op dit moment aan werkt. Als een gevoel. Een stroom.

Op afspraak laten Ad en zijn vrouw Tineke met plezier de werken zien in het atelier in Druten.

Bel voor het maken van een
afspraak met Tineke:
06-224 09 596.

“Ik wil het wezen van de natuur en dit gebied raken. En werk creëren waar je op kan reflecteren. Vanuit je borst, hart, met losse geest, jezelf erin toelaten.”

Kenne Grégoire

Jean Josquin “Kenne” Grégoire woont en werkt in Deest en maakt realistische schilderijen die je een licht gevoel van vervreemding geven. De landschappen, bloemen, portretten en stillevens in ongewoon perspectief worden in een 17e eeuwse techniek geschilderd: een grisaille met de kleuren daaroverheen juist weer met een hedendaagse acrylverf aangezet.

Meer over Kenne’s werk vind je op de website: www.kennegregoire.com.

“Ondanks het gevoel van onwerkelijkheid, wil ik vooral vermaken en verbazen. Illusies wekken. Niet verbreken.”

Kieta Nuij

Kieta is beeldhouwer en werkt voornamelijk in brons en soms ook in klei. Al haar werk draait om de mens en alle facetten van het menselijk leven. Gratie en schoonheid, verstilde beweging, maar ook spanning, worsteling, de ruwe kanten van de ervaring. Vanuit haar nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt zoekt ze naar de essentie van universele menselijke emoties.

Kieta is elke dag in haar atelier aan de Veerstraat in Druten te vinden. Ze werkt samen met bronsgieterij Bogart, die ook gevestigd is in Druten. Haar beelden zijn daarmee dus een echt Drutens product.

Meer weten?
Wil je meer
informatie over de kunstenaars in het Land van Maas & Waal, bezoek dan
de websites van
www.kunstbakens.nl,
www.kunstmarktwijchen, www.detempelhof.nl,
www.huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/de-tempelhof/,
www.ronaldtolman.nl
www.kunstroutebeuningen.nl

Redactie; Chantal Fransen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.