Search
Close this search box.

Lokale samenwerkingen: StartUp Nijmegen en haar partners bundelen krachten

Als ondernemers sta je veel sterker samen dan alleen. StartUp Nijmegen is met die filosofie acht jaar geleden gestart met het verbinden van ondernemend Nijmegen, om zo bij te kunnen dragen aan het succes van startende ondernemers. StartUp Nijmegen biedt niet alleen een platform voor verbinding, maar ook een plek waar ondernemers hun ideeën kunnen laten groeien, zich kunnen ontwikkelen en hun netwerk kunnen uitbreiden. Een kernwaarde van de organisatie is het bundelen van krachten met ervaren ondernemers, bestuurders, en strategische partners uit de regio, om startende ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Netwerk als sleutel tot succes

Het concept van StartUp Nijmegen is simpel maar krachtig: een uitgebreid netwerk van lokale partners en ervaren ondernemers staat klaar om jonge ondernemers vooruit te helpen. Dit netwerk vormt volgens Jan van Raaij, aanjager bij StartUp Nijmegen, de basis van het succes van StartUp. “Onze partners brengen niet alleen kennis en ervaring in, maar ook waardevolle contacten. We merken dat juist die combinatie van expertise en netwerk startende ondernemers enorm helpt om de stap naar succes te maken.”

De partners van StartUp Nijmegen bestaan uit diverse professionals en succesvolle ondernemers die hun sporen in het vak al verdiend hebben. Via StartUp Nijmegen krijgen beginnende ondernemers de kans om sparsessies te boeken met deze ervaren ondernemers. Zoë Backbier, Community Manager bij StartUp ziet dat dit startende ondernemers helpt om snel nieuwe inzichten te verkrijgen en hun onderneming verder te brengen. “Het is inspirerend om te zien hoe deze sessies niet alleen leiden tot nieuwe kennis, maar ook tot nieuwe kansen en samenwerkingen.”

Samen ondernemen in Nijmegen

De samenwerking met lokale partners is van onschatbare waarde voor StartUp Nijmegen. Ondernemers die gebruik maken van dit netwerk, worden niet alleen ondersteund door de partners zelf, maar kunnen ook direct profiteren van de bredere verbindingen die hierdoor ontstaan binnen ondernemend Nijmegen. Deze kruisbestuiving zorgt ervoor dat niet alleen de startende ondernemer wordt geholpen, maar dat de gehele ondernemers gemeenschap in Nijmegen sterker wordt.

Jan legt uit: “Samenwerking zit in ons DNA. Het is mooi om te zien hoe ondernemers elkaar ook onderling vinden en samenwerken aan nieuwe initiatieven. Hierdoor ontstaat er een netwerk dat steeds groter en sterker wordt, wat weer ten goede komt aan onze ondernemers.” Met dit enorme netwerk wil de stichting de drempel om om hulp te vragen verlagen en hiermee het verschil maken voor startende ondernemers en partners.

“Samenwerking zit in ons DNA. Het is mooi om te zien hoe ondernemers elkaar ook onderling vinden en samenwerken aan nieuwe initiatieven.”

Toekomstgerichte plannen

Naast het ondersteunen van startups, kijkt StartUp Nijmegen ook naar de toekomst. De organisatie werkt steeds intensiever samen met gemeenten in de regio, zoals Beuningen, Berg en Dal, Wijchen en Druten, en breidt haar netwerk voortdurend uit. Ook is er veel aandacht voor het begeleiden van scale-ups – bedrijven die klaar zijn voor verdere groei. Het programma Scale & Grow, opgezet in samenwerking met lokale partners, biedt ondernemers de kans om door te groeien en hun impact in de regio te vergroten.

Doe mee met StartUp Nijmegen

Ben jij benieuwd wat StartUp Nijmegen voor jou kan betekenen? Of wil je graag meer weten over onze partners en de samenwerkingen die we in de regio hebben opgebouwd? Bezoek onze website en ontdek hoe je met een gratis sparsessie in contact kunt komen met een van onze vele ervaren partners. Of bezoek gratis onze workshops of evenementen om in contact te komen met andere ondernemers. Zo creëren we samen kansen en geven we een boost aan ondernemend Nijmegen.

Contact

Ben jij benieuwd wat StartUp Nijmegen voor jou kan betekenen? En welke samenwerk-ingen ze hebben met de regio? Kijk eens op hun website. Je kan een gratis sparsessie met een ervaren ondernemer inplannen of onbeperkt workshops en evenementen in je agenda prikken. Alles om jou op weg te helpen in het ondernemersavontuur.
www.startupnijmegen.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.